Mbappe şov yaptı! Fransa son 16 turuna yükseldi

Fransa, Dünya Kupası Son 32 Turu’nda İsveç’i 3-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı. Karşılaşmada Fransa, etkili oyunuyla dikkat çekerken sahadan net bir galibiyetle ayrıldı.

Mücadelenin yıldızı Kylian Mbappe oldu. Fransız yıldız 45 ve 74. dakikalarda attığı gollerle takımını galibiyete taşıdı. Bradley Barcola 53. dakikada skora katkı verirken, Michael Olise yaptığı 2 asistle maçın öne çıkan isimlerinden biri oldu.

Fransa, Dünya Kupası tarihinde üst üste beş maçta 3 ve üzeri gol atan ilk takım olarak da önemli bir rekora imza attı.

Kylian Mbappe ise bireysel performansıyla tarihe geçti. İsveç karşısında 2 gol atan yıldız oyuncu, Dünya Kupası eleme turlarında çıktığı 9 maçta 10 gole ulaştı ve rekor kırdı. Mbappe, bu alanda Leonidas ve Ronaldo gibi efsane isimleri geride bıraktı.

Turnuva tarihinde toplam 18 gole ulaşan Mbappe, Miroslav Klose’yi geçerek en golcü ikinci oyuncu konumuna yükseldi. Listenin zirvesinde ise 19 golle Lionel Messi yer alıyor.

Fransa, son 16 turunda Almanya’yı penaltılarla eleyen Paraguay ile karşı karşıya gelecek.