İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Necmeddin Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 3. Küresel İslami Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada eğitim, medeniyet, gençlik ve Filistin konularında önemli değerlendirmelerde bulundu.
İstanbul Finans Merkezi’nde gerçekleştirilen zirvede konuşan Necmeddin Bilal Erdoğan, gençlerin kendi tarihlerine ve medeniyet mirasına güven duymalarının önemine dikkat çekerek, bu özgüvenin yeni fikirlerin ve başarıların önünü açacağını söyledi.
Necmeddin Bilal Erdoğan, Batı medeniyetinin bir dönüşüm ve gerileme sürecinden geçtiğini düşündüğünü belirterek, bunun yalnızca bir tespit olarak kalmaması gerektiğini ifade etti. Batı’yı yalnızca mevcut başarılarını taklit ederek geçmenin mümkün olmadığını kaydeden Necmeddin Bilal Erdoğan, farklı bakış açılarıyla yeni bir medeniyet dinamizmi oluşturulması gerektiğini dile getirdi.
Servet biriktirmeyi merkeze alan anlayışın medeniyetin temel itici gücü olmaması gerektiğini belirten Necmeddin Bilal Erdoğan, insanın yaratılmışların en değerlisi olduğunu hatırlatarak, medeniyetin yeniden inşasının insanı merkeze alan bir yaklaşımla mümkün olacağını ifade etti.
Günümüzde kültürel üretimlerde karamsarlığın öne çıktığını söyleyen Necmeddin Bilal Erdoğan Erdoğan, sinema ve popüler kültürde distopik senaryoların yaygınlaşmasının toplumsal ruh haline ilişkin önemli ipuçları verdiğini belirtti.
İslami finansın yalnızca rakamlardan ibaret olmadığını ifade eden Necmeddin Bilal Erdoğan, Müslüman toplumları farklı kılacak esas unsurun İslami değerler olduğunu belirterek, küresel finans sistemini taklit etmek yerine yeni ve özgün çözümler geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Eğitim alanındaki çalışmalarına da değinen İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Necmeddin Bilal Erdoğan, Müslüman ülkelerde eğitim sistemlerinin yalnızca Batılı modelleri taklit etmekle yetinmemesi gerektiğini söyledi. Batılı eğitim kurumlarının başarı kriterlerinin tek ölçü olarak görülmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, eğitim paradigmasının kendi medeniyet değerleri doğrultusunda şekillenmesinin önemine dikkat çekti.
İbn Haldun Üniversitesi’nin bu anlayış doğrultusunda faaliyet gösterdiğini ifade eden Necmeddin Bilal Erdoğan, sosyal bilimlerde dünya çapında bir araştırma merkezi oluşturmayı hedeflediklerini ve öğrencilerin derslerinde karşılaştırmalı bir yaklaşım benimsemelerini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

