Demografik değişim tehlikesi var, yabancılara konut satılmasın! 

Demografik değişim tehlikesi var, yabancılara konut satılmasın! 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 11 ili etkileyen, Kahramanmaraş merkezli depremleri odağına aldığı konuşmasında, “Doğrudur depremler doğal afetlerdir. Ama bu afetin felaketle sonuçlanmasının sorumlusu bizzat Sayın Erdoğan’dır. Doğrudur kaderde doğal afetler vardır. Ama devletin kurumlarını felç edip felakete davetiye çıkartan bu ucube sistemdir. Doğrudur depremin merkezi Pazarcık ve İslâhiye’dir. Ama liyakatsiz ellerin neden olduğu bu büyük felaketin merkezi Beştepe’dir” dedi.

Akşener, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından partisinin grup toplantısında katıldı. Deprem felaketi için “kader planı” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert tepki gösteren Akşener, “İstediğin kadar ‘kader planı’ diyerek kendi beceriksizliğine kılıf ara… Bu felaketin yegane sorumlusu sensin sen!” ifadesini kullandı.

Akşener, deprem bölgesindeki göçlere dikkati çekerek sığınmacı meselesine de vurgu yaparken, iktidara, “Mevcut sığınmacı sorunuyla birlikte irdelendiğinde bu durum gelecekte bölgedeki insanlarımız için bir demografik değişim tehlikesini gözler önüne seriyor. Köylerin boşaltılması ise bu kapsamda sadece bir demografik değişime değil terör örgütlerine yeni alanlar açılmasına da neden olabilir. O nedenle öncelikle Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye’de yabancılara konut satışının durdurulması çağrımı buradan da tekrarlıyorum” diye


Haberi Paylaş: https://guncelanaliz.com/?p=2919

Genel