Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2026 yılı ocak ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cevdet Yılmaz, ücret ve fiyat güncellemeleri ile olumsuz mevsim koşullarının etkisiyle tüketici fiyatlarında aylık artışın yüzde 4,84 olarak gerçekleştiğini bildirdi.
Ocak ayında enflasyon görünümünde gıda ve hizmet kalemlerinin öne çıktığını aktaran Cevdet Yılmaz, özellikle dönemsel arz koşullarına bağlı olarak artan taze sebze ve meyve fiyatlarının gıda fiyatlarındaki yükselişte belirleyici olduğunu ifade etti. Temel mal enflasyonunun ise aylık bazda ılımlı seyrini sürdürdüğünü belirten Cevdet Yılmaz, yıllık bazda bu oranın yüzde 17,45 seviyesine gerilediğini kaydetti.
Cevdet Yılmaz, paylaşımında enflasyonla mücadelede izlenen yol haritasına da değinerek şu ifadeleri kullandı: “Dönemsel gelişmeler enflasyon üzerinde kısa süreli olumlu veya olumsuz etki yapabilme potansiyeline sahip olsa da programımızın ana istikameti ve rotası ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır.”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu hedef doğrultusunda ekonomi politikalarının kararlılıkla uygulandığını belirterek, “Bu amaç doğrultusunda para, maliye ve gelirler politikalarımızı etkin ve koordineli bir şekilde yürütüyor, dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Enflasyondaki düşüş sürecinin sadece talep yönlü politikalarla sınırlı kalmadığını vurgulayan Cevdet Yılmaz, “Talepte dengelenme, fiyatlama davranışlarında normalleşme ve beklentilerde iyileşmenin yanı sıra gıda, sosyal konut, lojistik, enerji ve beşeri sermayeye yönelik arz yönlü politikalarımızla enflasyondaki düşüşü desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

