Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye, yeni yüzyılın güçlü aktörlerinden biri olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ü Anma Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Hükûmet olarak eğitimden tarıma, dış politikadan savunma sanayine, sağlıktan ekonomiye Türkiye’yi yeni yüzyılın en güçlü aktörlerinden biri hâline getirmek için gece gündüz demeden koşturuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 87. seneidevriyesinde saygıyla andı, milletin şeref nişanesi olan İstiklal Harbi’ni sevk ve idare ederek yeni devleti kuran Gazi Meclis’in tüm üyelerini şükranla yâd etti.

Malazgirt Zaferi’nden İstanbul’un Fethi’ne, Çanakkale Destanı’ndan 15 Temmuz direnişine kadar bin yıllık tarih boyunca can veren şehitlere rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazilere minnet duygularını iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar 102 yıldır ülkenin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için ter döken herkese teşekkür etti.

Geçen yıl yeni yerleşkesine taşınan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun bünyesindeki dört köklü müesseseyle çalışmalarını başarıyla devam ettirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerek yurt içinde gerekse uluslararası düzeyde yürüttüğü akademik faaliyetlerle hem kültür hem de dil ve tarih açısından çok kıymetli işlere imza attığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükûmet olarak eğitimden tarıma, dış politikadan savunma sanayiine, sağlıktan ekonomiye Türkiye’yi yeni yüzyılın en güçlü aktörlerinden biri hâline getirmek için gece gündüz demeden koşturduklarına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer bugün tanklarımız, toplarımız varsa, bugün eğer İHA’larımız varsa, SİHA’larımız varsa, eğer bugün dünyanın değişik ülkelerine biz KAAN’larımızı ihraç ediyorsak, eğer bugün biz hamdolsun uçaklarımızı dünya ile yarışır hâle getirmişsek bu bir şeyi ortaya koyuyor, demek ki en son tanklarımız, toplarımızla dünyaya bir rekabet fişeği attık. Şimdi 783 bin kilometrekarenin her karışında yükselen devasa yatırımlarımızla, milletimize kazandırdığımız eserlerle Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

Son 23 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarını gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cenabı Allah’ın yardımı ve aziz milletimizin de desteğiyle ‘Olmaz’ denilen, ‘Yapamazsınız’ dedikleri ne varsa hepsini tek tek hayata geçirdik. Cumhuriyet’e hizmet nasıl olur bunu 23 senede defalarca ortaya koyduk” dedi.