Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Esad ile görüşmenin bize seçimde bir avantajı olmaz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Esad ile görüşmenin bize seçimde bir avantajı olmaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Suriye, Rusya ve İran arasında Dışişleri Bakanı düzeyinde yapılacak toplantıya dair, “Mayıs ayı başı gibi bir dönemde gerçekleşeceğini düşünüyoruz, Ruslar’dan aldığımız ön bilgiye göre. Seçim öncesi ya da seçim sonrası rejimle, Esad ile veya Bakanlarıyla görüşmenin bize seçimde bir avantajı olmaz. Biz burada seçim hesabı yapmıyoruz ” açıklamasında bulundu.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, Türkiye, Suriye, Rusya ve İran arasında Dışişleri Bakanı düzeyinde yapılacak toplantıya ilişkin açıklama yaptı.

“Biz burada seçim hesabı yapmıyoruz”
Çavuşoğlu, liderler düzeyindeki olası bir toplantı için ise, “Seçim öncesi ya da seçim sonrası rejimle, Esad ile veya Bakanlarıyla görüşmenin bize seçimde bir avantajı olmaz. Belki dezavantajı da olur. Biz burada seçim hesabı yapmıyoruz” dedi.

Çavuşoğlu ayrıca, Mısır ile karşılıklı Büyükelçi atamasına ilişkin ise Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri’nin Ankara ziyaretinde açıklama yapabileceklerini kaydetti. Çavuşoğlu Şükri’nin ziyaretine ilişkin, “Önümüzdeki günlerde geliyor. Bu hafta inşallah kendisini; arkadaşlar üzerinde çalışıyorlar. Çarşamba günü belki açıklama yapacağız. İki gün sonra arkadaşlarımız bir açıklama yapacaklar” şeklinde konuştu.


Haberi Paylaş: https://guncelanaliz.com/?p=3416

Genel