Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe (Maç sonucu)

Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe (Maç sonucu)

Spor Toto Süper Lig’de 28. haftanın kapanış maçında VavaCars Fatih Karagümrük’e konuk olan Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı ikinci yarıdaki değişiklikleri ve etkili oyunuyla 2-1 kazandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki müsabakaya etkili başlayan sarı-lacivertliler, Enner Valencia ve İrfan Can Kahveci ile pozisyonlar yakaladı. Zeminin etkisiyle bazı Fenerbahçeli oyuncuların ayakta durmakta zorluk çektiği ve kaydıkları görüldü. Valencia, ilerleyen dakikalarda kramponunu değiştirdi.

Fenerbahçe’nin yoğun ataklarına rağmen ev sahibi VavaCars Fatih Karagümrük, ilk atağında golü buldu. Karşılaşmanın 24. dakikasında Ebrima Colley’in şutunda kaleci Altay Bayındır’dan seken topu ağlara gönderen Magomed Ozdoev, takımını 1-0 öne geçirdi.

Ferdi Kadıoğlu gelecek maç cezalı
Ataklarını sıklaştıran sarı-lacivertliler, gol pozisyonlarında etkisiz kaldı. 42. dakikada orta saha mücadelesinde rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gören Ferdi Kadıoğlu, sınırda olduğu için cezalı duruma düştü. Ferdi, 29. haftada MKE Ankaragücü ile yapılacak maçta forma giyemeyecek.

İlk yarı, ev sahibi VavaCars Fatih Karagümrük’ün 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Zajc, bu sezon ligdeki ikinci golünü kaydetti
Fenerbahçe, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Willian Arao’nun yerine Miha Zajc, Serdar Dursun’un yerine de Joao Pedro görev aldı.

Sarı-lacivertli ekip, bu yarıya da etkili başlamasına rağmen ilk tehlikeli atağı ev sahibi ekip geliştirdi. Savunma arkasına sarkan Colley’in karşı karşıya vuruşunda, kaleci Altay Bayındır gole izin vermedi.

Fenerbahçe, beraberlik golünü, ikinci yarının başında oyuna giren Zajc’ın ceza yayı önünden çektiği sert şutla buldu. Savunmadan seken topa gelişine vurarak üst ağlara gönderen Zajc, bu sezon ligdeki ikinci golünü kaydetti.

Fenerbahçe’den erken 5 oyuncu değişikliği
Fenerbahçe’de 57. dakikada İrfan Can Kahveci yerini Arda Güler’e ve Emre Mor da yerini Diego Rossi’ye bıraktı. 67. dakikada ise Ezgjan Alioski’nin yerine Bright Osayi-Samuel oyuna dahil oldu. Sarı-lacivertli ekip böylece 67 dakikada, daha önceki maçlarından farklı olarak erken sayılabilecek bir zamanda 5 oyuncu değişikliği hakkını kullandı.

Sarı-lacivertliler, 78. dakikada Arda Güler’in kullandığı köşe atışında topa iyi yükselen Szalai’nin kafa vuruşuyla 2-1 öne geçti.

Maç bu skorla tamamlandı ve Fenerbahçe, puanını 57’ye yükselterek puan cetvelinde ikinci sıradaki yerini korudu.


Haberi Paylaş: https://guncelanaliz.com/?p=3414

Genel