Portekiz Uzatmalarda Güldü! Hırvatistan’ı 2-1 Yenerek Son 16’ya Yükseldi

2026 Dünya Kupası son 32 turunda Portekiz ile Hırvatistan, Toronto Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Büyük heyecana sahne olan mücadelede kazanan taraf 2-1’lik skorla Portekiz oldu. VAR kararlarının damga vurduğu karşılaşmada Portekiz, uzatma dakikalarında bulduğu golle adını son 16 turuna yazdırırken, Hırvatistan turnuvaya veda etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki ekip de yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve devre golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıya etkili başlayan Hırvatistan, 53. dakikada Josip Stanisic’in ortasında Ivan Perisic’in şık vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Golden sadece üç dakika sonra Hırvatistan farkı ikiye çıkardı. Matanovic’in ağlara gönderdiği top tribünlerde büyük sevinç yaratırken, yardımcı hakemin ofsayt bayrağı golün geçerlilik kazanmasına izin vermedi. Kısa süre sonra bu kez Portekiz’in Cristiano Ronaldo ile bulduğu gol de aynı gerekçeyle iptal edildi.

Mücadelenin 66. dakikasında VAR incelemesinin ardından penaltı kazanan Portekiz’de topun başına geçen Cristiano Ronaldo, 67. dakikada hata yapmayarak skoru 1-1’e getirdi ve takımını yeniden maçın içine soktu.

Karşılaşmanın sonuna eklenen 10 dakikalık uzatma bölümünde baskısını artıran Portekiz, aradığı golü 90+4. dakikada buldu. Rafael Leao’nun sol kanattan yaptığı etkili ortaya iyi yükselen Gonçalo Ramos, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

Maçın son anlarında Hırvatistan beraberliği yakaladığını düşündü. 90+13. dakikada Josko Gvardiol’un fileleri havalandırdığı pozisyon VAR tarafından incelendi ve gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Kalan bölümde başka gol olmayınca Portekiz sahadan 2-1 galip ayrılarak son 16 turuna yükselen taraf oldu.

Bu sonuçla Portekiz, son 16 turunda İspanya ile eşleşirken, Hırvatistan ise Dünya Kupası’na son 32 turunda veda etti.